Çocukla Kişisel İlişki

Çocukla Kişisel İlişki

 boşanma avukatı kişisel ilişki

T.C.

YARGITAY

2. HUKUK DAİRESİ

E. 2009/19807

K. 2010/2430

T. 15.2.2010

• ÇOCUKLA KİŞİSEL İLİŞKİ ( Çocukla Babanın Ayrı İllerde Bulunduğu Gözetilerek Çocukla Kişel İlişki Kurmak İçin Takdir Edilen Her Hafta Pazar Günleri ile Sınırlı Sürenin Yeterli Olmadığı – Kişisel İlişki Süresinin Çocuğun Babanın Yanında Yatılı Olarak Kalmasına İmkan Verecek Şekilde Takdiri Gereği )

• KİŞİSEL İLİŞKİ SÜRESİNİN BABALIK DUYGULARINI TATMİNE YETERLİ OLMASI ( Ayrı İllerde Olması Nedeniyle Çocuğun Babanın Yanında Yatılı Kalmasına İmkan Verecek Şekilde Takdiri Gereği – Haftanın Bir Günü Belli Saatler Arası Olarak Takdir Edilen Kişisel İlişki Süresinin Babalık Duygularını Tatmine Yeterli Olmadığı )

4721/m. 323, 324

ÖZET : Tarafların ayrı illerde bulundukları da dikkate alınarak çocuğun baba yanında yatılı olarak kalmasına imkan verecek şekilde her ayın belirli günleri, yaz tatilleri ve bayramlarda uygun süreli kişisel ilişki düzenlemesi yapılması gerekir.

DAVA : Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarda tarih numarası gösterilen hüküm kusur tespiti, tazminat, nafaka ve kişisel ilişki süresi yönünden temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:

KARAR : 1-)Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre aşağıdaki bendin kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.

2-)Velayeti anneye bırakılan 2007 doğumlu müşterek çocuk M. Yunus ile davalı arasında kişisel ilişki; her hafta Pazar günleri saat 10.00-18.00 arası düzenlenmiştir. Dosyadaki bilgilerden davacı ve çocuğun Karabük, davalının ise İstanbul’da yaşadıkları anlaşılmaktadır. Mahkeme tarafından kararlaştırılan kişisel ilişki süresi babalık duygularını tatmin etmeye yeterli değildir. Tarafların ayrı illerde bulundukları da dikkate alınarak çocuğun baba yanında yatılı olarak kalmasına imkan verecek şekilde her ayın belirli günleri, yaz tatilleri ve bayramlarda uygun süreli kişisel ilişki düzenlemesi yapılması gerekirken, bu yönler dikkate alınmadan yazılı şekilde düzenleme yapılması doğru bulunmamıştır.

SONUÇ : Temyiz edilen hükümün yukarda 2 numaralı bentte açıklanan sebeple BOZULMASINA, bozma kapsamı dışında kalan temyize konu diğer kısımların ise yukarda 1 numaralı bentte gösterilen sebeple ONANMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere, 15.2.2010 gününde oybirliğiyle karar verildi.

Benzer Yazılar:

Yorum yapın